Disclaimer Natuurlijk Zien

Wat mag je wel en wat mag je niet verwachten?

In 2003 heb ik het bedrijf en de methode Natuurlijk Zien opgezet om mensen te informeren over en te onderwijzen in de natuurlijke zie-gewoontes, gebaseerd op de methode van Dr. W.H.Bates.

Ik ben geen arts en ook geen opticien en heb geen medische opleiding gehad. Vraag je mij om een medisch advies, dan haak ik af. Dat mag en wil ik je niet geven. Ik geef ook geen specifiek advies over jouw ogen en jouw brilrecept. Ik vertel je hooguit wat ik in jouw plaats zou doen en dat komt 99 van de 100 keer neer op het toepassen van de natuurlijke zie-gewoontes.

Wat ik doe is mijn kennis delen. Maar het is vervolgens aan jou om te bepalen wat je ermee doet. Dat is jouw eigen verantwoordelijkheid.

Wat niet wegneemt dat ik je altijd naar eer en geweten zal antwoorden.

Opgeleid als Bateslerares

Ik heb mijn trainersopleiding gevolgd aan het Natural Vision Institute te Oregon VS onder leiding van Thomas Quackenbush.

Natuurlijk Zien is een educatieve methode, gebaseerd op de bevindingen van dr. Bates. Bedoeld om je te leren hoe je je ogen zó gebruikt dat je zicht zo optimaal mogelijk is/blijft.

Natuurlijk Zien neemt nooit de plaats in van bijvoorbeeld oogartsen, optometristen, etc. en is ook geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg. De methode is wel een uitstekende aanvulling op reguliere medische behandelingen.

Je dient dan ook niet je medicatie of artsen bezoeken te staken, zonder overleg met je behandelend arts of specialist.