Hoe het werkt 4/6

De Batesmethode en de basis van Natuurlijk Zien

Dr. Bates ontdekte dat mensen die goed zien andere gewoontes hebben dan mensen die slecht zien. Door deze goede zie-gewoontes aan te leren ga je beter zien.

Waarom gaan we wazig zien?

Als je goed ziet sta je waarschijnlijk niet of nauwelijks stil bij je ogen en je zicht. Mensen die perfect zien denken nooit na bij hoe ze zien en of ze goed genoeg zien.

Pas als je niet zo goed ziet ga je nadenken over je ogen. Je wordt je bewust van wat je wel of niet ziet en hoe je het ziet. Je gaat je ogen voelen. Misschien maak je je zelfs wel zorgen over je zicht en je ogen.

Mensen die goed zien doen dat allemaal niet. Ze zien gewoon!

basis van de batesmethode

Dr. Bates

Toen de oogarts dr. William H. Bates in zijn praktijk geconfronteerd werd met een paar patiënten waarbij het zicht spontaan verbeterde, begon hij vraagtekens te zetten bij de manier waarop hij en zijn collega's omgingen met wazig zicht.

Van een bril werd het zicht immers niet beter, dat ging er zelfs vaak verder door achteruit. Als arts voelde hij zich daar niet goed over. Hij wilde mensen genezen.

Hij begon daarom een diepgravend onderzoek en besteedde de rest van zijn leven aan de vraag hoe je slecht zicht kon verhelpen. Met succes.

Dr. Bates heeft honderden, misschien wel duizenden van zijn patiënten van de bril afgeholpen. Brillen die ze van zijn collega's hadden gekregen. Logisch dat hij zich daarmee niet populair maakte ;-)

Meer over zijn leven kan je hier lezen.

Wat Bates ontdekte

Bates ontdekte dat er een aantal gewoontes zijn die mensen met goed zicht van nature hebben en toepassen en mensen met verminderd zicht niet meer of veel minder.

perifeer en centraal zicht

Deze goede zie-gewoontes zijn:

Leer je deze gewoontes opnieuw aan en oefen je net zo lang totdat het weer onbewuste gewoontes geworden zijn, dan kunnen je ogen doen waar ze voor gemaakt zijn. En zal jij beter gaan zien.

In het deel 'Aan de slag' ga ik je precies uitleggen wat deze gewoontes inhouden en hoe je ze aanleert.

Nu alvast de eerste stappen op jouw pad naar Natuurlijk Zien:

Hoe het werkt