Hoe het werkt 5/6

De eerste stappen naar Natuurlijk Zien

Voor we echt aan de slag gaan met de zie-gewoontes van Natuurlijk zien, zijn er eerst nog een paar stappen die je moet nemen.

Ben je er klaar voor?

De eerste 8 stappen op je pad naar Natuurlijk Zien

  1. Neem het besluit dat je deze methode serieus een kans geeft. Zet al je overtuigingen op het gebied van ogen en gezichtsvermogen overboord en neem je voor om zonder vooroordelen de aanwijzingen te volgen.

  2. Bekijk je huidige situatie. Waar sta je nu? Gebruik je al een bril of lenzen en zo ja; wat is de sterkte? Wanneer gebruik je die bril; altijd of bijvoorbeeld alleen tijdens het autorijden?

op weg naar natuurlijk zien

  1. Mocht je al een bril hebben, zet die dan nu af. Dit is je echte zicht. Merk op wat je nu allemaal nog kan zien; zelfs al is het niet scherp. Als je zicht slecht is heb je misschien het idee dat je zonder bril niets ziet, maar je zal merken dat je kleuren en bewegingen toch heel goed kan onderscheiden.

  2. Sluit vriendschap met de waas. Waas geeft - net als pijn - een waardevolle boodschap: dat er iets niet goed is en moet veranderen.

  3. Wees lief voor jezelf. Neem je voor om stapje voor stapje de dingen te leren en geef jezelf niet op je kop als je niet zo makkelijk alles toepast als je zou willen. Wees geduldig, ook als je nog geen vooruitgang merkt.

  4. Laat je niet ontmoedigen als je ogen in het begin wat branderig of vermoeid aanvoelen. Een pijnlijk gevoel rondom één of beide ogen komt ook wel voor. Het is logisch dat je ogen en je lichaam enige tijd nodig hebben om te wennen aan nieuwe bewegingen. Wees gerust: al deze symptomen zijn van zeer tijdelijke aard. En nogmaals: de natuurlijke zie-gewoontes van Natuurlijk Zien kunnen nooit kwaad.

  5. Stel realistische doelen en verwachtingen. Verwacht geen wonderen maar beperk jezelf ook niet door negatieve verwachtingen. De enige manier om uit te vinden wat jij kan bereiken is de stap te nemen en met volle overtuiging, geloof en doorzettingsvermogen aan de slag te gaan.

genieten van de reis naar beter zien

  1. Geniet van de reis. Beleef plezier aan je ontdekkingstocht op het gebied van Natuurlijk Zien. Verwonder je over de prachtige beelden waar je ogen en je geest je op trakteren, of ze nu scherp zijn of niet.

Gefeliciteerd!

Je hebt net de eerste stappen gezet op het pad naar Natuurlijk Zien.

Hopelijk sta je te popelen om verder te gaan; je bent super gemotiveerd en je zit vol goede voornemens om het pad naar Natuurlijk Zien te volbrengen.

Dat is mooi, want motivatie is héél belangrijk om er vol voor te gaan.

Maar:

Vertrouw je alleen op je motivatie dan zul je waarschijnlijk niet zoveel bereiken.

Lees verder over:

Hoe het werkt