Intro 6/6

Wat vind je op de site van Natuurlijk Zien?

Wat mag je van deze site verwachten, en - net zo belangrijk - wat niet?

Laat ik beginnen met wat je hier vindt.

Dat is:

site van Natuurlijk Zien

Indeling informatie

Op deze site vertel ik je dus de ins- en outs van Natuurlijk Zien.

In het volgende gedeelte 'Hoe het werkt' leg ik je uit hoe je ogen werken en waarom je sommige dingen juist wel moet doen en andere dingen moet laten.

In dat gedeelte vallen veel vragen die je nu nog hebt als puzzelstukjes op hun plek.

In het gedeelte Aan de slag leg ik je uit hoe je deze informatie zelf kan toepassen. Zie het als een lesprogramma waarbij je leert wat de natuurlijke zie-gewoontes zijn en hoe je ze toepast en eigen maakt.

Lees de info met een open blik

Hou er alvast rekening mee dat wat ik je vertel vaak indruist tegen alles wat je nu weet, en wat iedereen meent te weten.

Daarom vraag ik je om al je overtuigingen op het gebied van ogen en gezichtsvermogen overboord te gooien en deze site - letterlijk en figuurlijk - met een open blik te lezen.

Nogmaals: het is allemaal super logisch en ik vertrouw er dan ook op dat je het snel met me eens bent.

Omdat ik snap dat er tijdens het lezen vragen bij je naar boven komen - of dat jouw omgeving met allerlei bezwaren op de proppen komt - heb ik veel van de vragen die je zou kunnen hebben verzameld in een FAQ:

Klik hier om naar de FAQ te gaan

Vragen over waarom je hier nooit over hoort, en waarom het niet meer toegepast wordt als het inderdaad zo goed zou werken.

Maar ook over hoe je leesbril kan voorkomen, wat je kan doen bij droge ogen, hoe je kinderen op weg helpt, en nog veel meer.

In de afgelopen jaren heb ik al veel vragen beantwoord. Kan je die van jou niet vinden, stuur me een mail en ik zet 'm erbij.

Ook in het blog vind je veel aanvullende informatie. Bijvoorbeeld over brillen, zichtafwijkingen, actuele zaken en optische illusies.

Iedereen is anders

Besef ook dat ieder persoon anders is. De verschijnselen die jij ervaart en opmerkt zijn waarschijnlijk niet hetzelfde als die van een ander, zelfs al hebben jullie exact hetzelfde brilrecept.

De Batesmethode is ontwikkeld voor het menselijk oog. Omdat we allemaal dezelfde soort ogen hebben, zal de methode voor iedereen werken. Maar niet op exact dezelfde manier.

Dus:

Akkoord?

Mooi, dan zijn we er klaar voor:

Intro