Intro 5/6

Wie zit achter Natuurlijk Zien?

Hallo, ik ben Saskia

Laat ik maar meteen met deur in huis vallen: ik ben geen oogarts, geen opticien en heb geen medische opleiding gehad.

"Wat?!"
"En jij vertelt mij over ogen?"

Jazeker.

Want Natuurlijk Zien gaat niet over medische aspecten van het zien. Natuurlijk Zien gaat over hoe je je ogen gebruikt en hoe de natuur dat bedoeld heeft.

Daar hoeft je geen oogarts voor te zijn.

Sterker nog: daar is hij of zij niet voor opgeleid.

Ik wel.

Natuurlijk Zien kan ook nooit kwaad

Kan ontspannen kwaad? Dacht het niet.
Bewegen? Ons lijf is ervoor gemaakt en gaat pas slechter functioneren als we het niet doen.
Ademen? Probeer het eens een tijdje niet te doen. Dat is pas schadelijk.
Knipperen? Waar hebben we anders oogleden voor?

Sorry als dit wat cynisch overkomt. Ik word er nogal moe van als iemand suggereert dat wat ik vertel wel eens slecht voor je ogen kan zijn.

Natuurlijk Zien draait namelijk 100% om de natuurlijke zie-gewoontes die hierboven genoemd worden.

Wat is wél schadelijk voor je ogen?

Verstarren, staren, turen, te sterke brillen, altijd donkere zonnebrillen dragen, spanning, en nog zo wat dingen.

Maar niet Natuurlijk Zien.

De enige manier waarop Natuurlijk Zien schadelijk zou kunnen zijn, is als je signalen dat er iets mis is met je ogen negeert en alleen maar vertrouwt op de goede zie-gewoontes.

Druk op de ogen kan bijvoorbeeld wijzen op glaucoom en dat is een ernstige aandoening waar je zelfs blind van kan worden.

Regelmatig lichtflitsen zien terwijl die er niet zijn, of zwarte vlekken voor je ogen, kunnen duiden op ernstige problemen met je netvlies.

Bij dat soort zaken moet je naar een oogarts.

Vraag je mij om medische adviezen dan haak ik direct af. Die mag en wil ik je niet geven.

Ik geef ook geen specifiek advies over jouw ogen en jouw brilrecept. Ik vertel je hooguit wat ik in jouw plaats zou doen en dat komt 99 van de 100 keer neer op het toepassen van de natuurlijke zie-gewoontes.

Lees eventueel nog mijn disclaimer

Maar ik weet er wel heel veel van. En niet alleen omdat ik zelf, mijn kinderen, mijn moeder en veel van mijn cursisten van de bril afgekomen zijn.

Mijn eigen verhaal

Zelf was ik heel snel van mijn bril af. Nu had ik niet zo'n hele sterke bril (-1,25D), maar ik had 'm tijdens autorijden, TV-kijken, in de bioscoop en tijdens presentaties wel nodig.

Door de Batesmethode bracht ik mijn zicht binnen een paar weken terug naar 100%, vaak zelfs beter.

Dat is nu 18 jaar geleden en ik heb nooit meer een bril gedragen. Ook niet om te lezen. Terwijl ik ver - en dan bedoel ik écht ver - over de 50 ben.

Mijn moeder deed er langer over: een half jaar. Die kwam ook wel van verder weg: -4D plus een sterke cilinder.

Mijn jongste zoon zag scheel en had een sterke plusbril. Omdat hij zijn bril in de Grand Canyon verloor, ben ik gaan lesgeven in de Batesmethode. En lees jij nu deze site.

Wil je weten hoe dat zo kwam en hoe we van onze brillen afkwamen? Lees dan hier mijn verhaal. Ik waarschuw je alvast; het is een bizar verhaal.

Opgeleid als Bateslerares

In ieder geval was ik zó enthousiast over de methode van dr. Bates, dat ik begin 2003 vertrok naar Oregon in de VS. Daar volgde ik een officiële opleiding bij de befaamde Thomas Quackenbush van het Natural Vision Institute.

Sindsdien heb ik ruim 10 jaar lesgegeven, zowel aan volwassenen als aan kinderen. Gedurende die tijd heb ik talloze boeken doorgespit, en een flink aantal workshops en aanvullende trainingen gevolgd.

Al die ervaring stopte ik in het boek 'Natuurlijk Zien en de Batesmethode'. Met dat boek gingen al duizenden mensen zelf aan de slag. Er staan alle ins-en-outs in die je moet weten om succesvol met de Batesmethode aan de slag te gaan.

In 2016 heb ik het boek opnieuw uitgegeven: met vele foto's en heldere illustraties.

Mijn missie

Die is heel eenvoudig.

Als je net zoals ik zulke goede resultaten behaalt met een zó simpele methode als die van dr. Bates, dan wil je dat van de daken schreeuwen. Toch? Dat doe ik dus ook. Niet letterlijk, wel in de vorm van deze site en mijn boek.

Sinds een paar jaar ben ik gestopt met lesgeven en geef ik ook geen adviezen meer. Dat komt vooral omdat ik - samen met mijn zoons - een ander bedrijf heb opgezet dat al mijn aandacht vraagt. Maar laat je dat vooral niet weerhouden om door te lezen, want de info op deze site en in mijn boek is nog steeds 100% actueel.

Hoe nu verder?

Genoeg over mij, terug naar jou. Want wat ik gedaan heb is voor jou niet zo interessant, veel interessanter is wat jij daaraan hebt en wat je op deze site kan vinden.

Klik even door, dan leg ik het je uit.

Intro