NATUURLIJK ZIEN
BETER ZIEN
ZONDER BRIL OF LENZEN

Onze ogen zijn perfect.
Gemaakt voor ons lichaam en prima in staat om een leven lang goed te zien, zonder hulpmiddelen.
Als je ze maar goed gebruikt.

Zodra je zicht maar een beetje achteruit gaat, krijg je een bril. Waar je vervolgens voor de rest van je leven aan vastzit en die niets doet om je zicht te verbeteren. Integendeel; vaak heb je al snel een sterkere nodig.

Hoe raar is dat? Als je last hebt van je knie ga je er toch ook niet vanuit dat je nooit meer kan lopen zonder krukken of prothese?

Helemaal vreemd is dat het gros van de mensen die wazig zien, normale gezonde ogen hebben. Fysiek gezien is er niets mis mee.

Waar wél wat mis mee is, is de manier waarop we onze ogen gebruiken.

Want waar men vroeger tot op hoge leeftijd prima bleef zien, gaat tegenwoordig 98% van de Nederlandse bevolking aan de bril. Op steeds jongere leeftijd.

Wat is er met ons zicht gebeurd?

Sinds de mens is gaan lezen en schrijven hebben we gewoontes aangeleerd die voor het oog niet natuurlijk zijn.

We zijn gaan staren en turen en zetten onze ogen voortdurend 'op slot'. We kijken uren achter elkaar op één en de zelfde afstand. Helemaal nu we voortdurend computers, tablets en smartphones gebruiken.

Het gevolg? Onze oogspieren verkrampen, de oogbol vervormt, ons zicht vertroebelt.

Als je ogen niet vrij en onbelemmerd kunnen bewegen gaan ze protesteren. En ga jij slechter zien.

Moet je, om je zicht goed te houden, je leven compleet overhoop gooien? Welnee, je moet alleen wat gewoontes aanleren die goed zijn voor je ogen, in plaats van schadelijk.

Goede en slechte zie-gewoontes

Slecht zien begint bijna altijd met slechte gewoontes.

Dat is goed nieuws. Want als je zicht door slechte gewoontes achteruit gaat, hou je het met goede gewoontes in stand. En kan je het zelfs verbeteren.

De Amerikaanse oogarts William H. Bates heeft dat al aan het begin van de vorige eeuw ontdekt. Door zijn methode - de Batesmethode - met toewijding en geduld toe te passen, zijn wereldwijd honderdduizenden mensen van hun bril af gekomen.

De basis-principes van deze methode zijn echter zó simpel en effectief toe te passen, dat je je zicht moeiteloos in stand houdt.

Zonder je computer en je mobiel uit het raam te gooien ;-)

Wie ben ik en waarom is dat voor jou interessant?

Ik ben Saskia. Mijn gezin en ik zijn al 15 jaar van de bril af. Ik heb ruim 10 jaar lesgegeven in de Batesmethode en met mijn boek 'Natuurlijk Zien en de Batesmethode' zijn al duizenden mensen zelf aan de slag gegaan.

Daardoor kan ik jou leren hoe je je zicht tot op hoge leeftijd in stand houdt.

Dat doe ik niet door je allerlei oog-oefeningen te laten doen, maar door je goede gewoontes aan te leren. Oogoefeningen helpen niet, goede zie-gewoontes wel.

Mocht je zicht al wat achteruit gaan, dan leer ik je hoe je dat proces kan omdraaien. Want in de meeste gevallen is een bril te voorkomen.

Heb je een zwakke bril? Gebruik dan mijn tips om daar zo snel mogelijk weer vanaf te komen.

Draag je al lang een sterke bril, dan vind ik Natuurlijk Zien zelfs een must. Mensen met sterke refractie-afwijkingen - lees: sterke brillen - hebben namelijk een grotere kans op oogziektes en permanente beschadiging van het zicht.

Om je ogen zo gezond mogelijk te houden, moet je ze dus zo min mogelijk belasten. Door het aanleren van de goede gewoontes en het afzweren van de slechte.

Daar heb je weinig voor nodig. Geen gadgets en geen dure cursus; alleen een goede handleiding om je op weg te helpen.

De website en het boek

Op deze gratis website o.a.: Natuurlijk Zien en de Batesmethode

Mocht je daarna nog wat verder willen gaan, kan je overwegen mijn boek Natuurlijk Zien en de Batesmethode aan te schaffen; dat vertelt je alle ins- en outs van deze methode.

Dus.

Laten we beginnen:

Pages
Begin bij het begin