Blog 20/37

Hoeveel kan je zicht verbeteren?

Of en hoeveel het zicht langs de natuurlijke weg kan verbeteren is per persoon verschillend.

Het hangt o.a. af van je vermogen om je de juiste zie-gewoontes weer helemaal eigen te maken. Ik zal daarom nooit beweren dat het voor iedereen mogelijk is van een bril af te komen.

Als jij op zangles gaat, zal je ongetwijfeld beter gaan zingen. Tenminste; als je oefent en toepast wat je zangleraar/-lerares je leert.

Buiten dat: de een boekt sneller resultaat dan de ander.

Zo werkt het ook met Natuurlijk Zien.

Mooie resultaten

Toch zijn er veel mensen die fantastische resultaten hebben behaald.

Veel bijziende mensen, zelfs diegenen die een bril nodig hadden met een hoge correctie, hebben hun zicht voldoende hersteld om zonder bril te kunnen autorijden. Uiteraard veilig!

Sommige van hen zijn zelfs beter gaan zien dan de 100% lijn van de opticien. Anderen zijn blij dat ze hun bril alleen nog voor het autorijden moeten opzetten.

Veel verziende mensen hebben het vermogen teruggekregen om kleine letters te lezen zonder bril. Anderen hebben hun bril alleen nog nodig voor het lezen van kleine lettertjes bij slecht licht.

Test je potentiële vermogen tot natuurlijk zien

Een grappige test die je een redelijk goed beeld zal geven is de volgende:

  • Zoek een punt, dat je niet duidelijk kunt zien, dichtbij of veraf
  • Zet je bril af
  • Bedek één oog met een hand
  • Maak met de andere hand een klein rondje door je wijsvinger tegen je duim te plaatsen
  • Kijk daardoor naar het punt

Als je dit juist doet en er geen sprake van oogziektes is, zal je onmiddellijk duidelijker en in sommige gevallen zelfs perfect kunnen zien.*

Dit betere zien kun je blijvend bereiken als je oogspieren hun voortdurende spanning verliezen, de spanning die veroorzaakt is door slechte zie-gewoontes zoals het staren en turen.

Of je dit ook daadwerkelijk zult bereiken hangt af van je instelling, omstandigheden, doorzettingsvermogen, leefstijl, geloof in eigen kunnen, etc. En natuurlijk of het je lukt om de goede zie-gewoontes echt 100% eigen te maken.

Maar als ik het gedaan heb kun jij het ook!

*Let op: als je zicht al goed is zal je met deze test dus geen verbetering zien.

FAQ

Vorige Post Volgende Post

Blog